Bingo online

Îți amintești de tichetele cu numere pe care le cumpărai pentru a juca bingo duminica în fața televizorului? Astăzi nu mai trebuie să mergi la colțul străzii și să cumperi bilete, ci poți intra oricând pe platformele de bingo online România pentru a te bucura de jocul tău favorit. Mai mult decât atât, online există jocuri cu bingo în diverse variante, așa că nu o să te plictisești niciodată.

CazinoRo îți oferă un ghid informativ pentru a afla mai multe despre bingo online, cum se joacă, tipurile de bingo, cât de avantajoase sunt turneele și cum îți poți îmbunătăți șansele de a câștiga. Citește în continuare pentru a afla mai multe detalii despre regulile de la jocuri bingo și care sunt cazinourile internaționale și din România care îți oferă acest tip de joc de noroc online. Bifează numerele, strigă “Bingo”, încasează premiul și distrează-te la maxim jucând bingo!

Afișează mai mult
5/5
550% până la 1500€
+ 5% cashback zilnic
4.5/5
20€ rotiri gratuite
Fără cerințe de parier
4/5
450% până la €450 000 / 5 BTC
+ 140 rotiri gratuite
5/5
250% până la 2500 RON
+ 400 rotiri gratuite
4/5
100% până la 1000€
4/5
250% până la 2500 RON
+ 500 rotiri gratuite
4/5
100% până la 1500€
+ 275 rotiri gratuite
5/5
100% până la 1000€
+ 125 rotiri gratuite
4/5
100% până la 2000€
+ 200 rotiri gratuite

Ce este Bingo?

Vom începe prin a-ți spune ce nu este bingo online. Nu este un joc pentru cei în vârstă, care își petrec după-amiezile bifând niște numere pe cartonașe și strigând din când în când “Bingo”. Nu este un joc care te poate transforma peste noapte în milionar și nici o modalitate de a face bani în mod garantat. Uită de toate acestea dacă vrei să te bucuri de jocuri bingo de calitate și să te distrezi cu adevărat!

Bingo într-un cazinou online presupune același lucru ca un joc bingo tradițional: îți achiziționezi tichete cu numere (pentru diversele variante de joc, cu 75, 80, 90 de bile sau alte versiuni), urmărești care sunt numerele extrase, le bifezi și încasezi premiul pus în joc. Diferența este dată de faptul că la jocul online beneficiezi de caracteristica Auto Daub, care îți permite marcarea automată a numerelor.

Plus că, printre avantajele de a juca jocuri cu bingo pe site-urile de cazinou online, se numără:

 • Varietatea de opțiuni de jocuri bingo – în afara versiunilor cu 75, 80 sau 90 de bile, pe net mai poți juca bingo cu 30 de bile, blackout bingo, jocuri de bingo cu jackpot fix sau cu jackpot progresiv sau sloturi bingo;
 • Joci când vrei și ce joc bingo îți dorești – nu există limită de timp, spațiu sau alegerea jocului, pentru că te poți bucura de acest joc atât în cazinourile românești, cât și în cele internaționale, care acceptă jucătorii români;
 • Chat online pentru a discuta cu ceilalți pasionați de jocuri cu bingo;
 • Joc fără stres, într-un mediu ales de tine, acasă sau unde te simți bine – nu trebuie să mergi la o sala de bingo pentru a te distra, pentru că o poți face la fel de bine în propriul cămin sau într-o locație exterioară, pe care o alegi tu, având la dispoziție aplicația mobilă a cazinoului.

În plus, poți să joci în camerele virtuale de bingo ale mai multor cazinouri, ceea ce îți oferă mai multe oportunități de câștig. Optează întotdeauna pentru un cazinou care îți oferă variante de bingo cât mai distractive și avantajoase din punct de vedere al câștigurilor!

Regulile Bingo

Regulile Bingo

Ești gata să începi bingo online? Înainte de toate trebuie să știi că sunt mai multe variante și în funcție de numărul de bile, pot fi impuse limite legate de numărul de tichete care pot fi cumpărate. În unele cazuri, platformele online cu jocuri bingo pot impune limite de până la 20 de bilete, iar în alte situații, numărul cartoanelor achiziționate poate fi de maxim 4.

Sunt trei mari variante de joc bingo (cu 75, 80 sau 90 de bile) care sunt jucate în majoritatea cazinourilor. Prima regulă este că poți juca doar dacă ai un tichet valid. Cartonul include numere de la 1 la 75, 80 sau 90, în funcție de variantă, fără ca aceste numere să se repete pe vreun tichet. Gruparea numerelor se face pe coloane, începând de la stânga, iar biletele au niște modele care permit parierea în mai multe variante.

Modelele de la bingo sunt incluse în trei categorii (wild, crazy și standard), fiecare dintre ele având anumite caracteristici. De exemplu, modelele crazy oferă posibilitatea rotirii la anumite unghiuri, iar cartoanele wild au niște tipare unice. Trebuie reținut faptul că la anumite jocuri care poți fi jucate în cazinourile de bingo online România, câștigătoare sunt doar anumite zone de pe bilet.

În acest caz, poate fi vorba despre zonele poziționate în cele patru colțuri ale tichetului (Four Corners) sau în zona care este apropiată de lateralele cadrului cartonului (Outer Edge). Modelul Full House înseamnă că jucătorul trebuie să aibă bifate pe bilet toate zonele, în timp ce modelul Letter (cu litere) implică doar numerele care intră în componența literei respective.

Raportat la tipul de joc bingo care se joacă, jucătorul poate să câștige pe o linie, pe două linii sau pe toate liniile (Full House) de pe carton. O altă regulă indică faptul că jucătorul poate să-și cumpere o bilă extra sau o bilă norocoasă. În primul caz (al bilei extra) jucătorul primește posibilitatea de a obține o bilă specială care îi permite să facă Bingo, atunci când mai are doar un singur număr până la final.

Bila norocoasă îi oferă jucătorului o șansă în plus pentru a câștiga un premiu special. Acesta poate să desemneze un număr care este norocos și care îi va aduce un câștig dacă este extras în timpul jocului. O altă regulă este legată de numărul de jucători care trebuie să participe pentru a putea începe un joc (este nevoie de minim 3 participanți).

Folosirea butonului Auto Daub te avantajează pentru că nu mai trebuie să completezi numerele care sunt extrase. Se câștigă cu o linie, două linii și Full House, ceea ce înseamnă că valoarea câștigului este diferențiată. Câștigul cu o linie înseamnă că toate numerele de pe o linie trebuie bifate, la fel cum se întâmplă și la două linii (pe orizontală). Full House înseamnă că toate numerele de pe un bilet trebuie să fie marcate pentru a câștiga.

Dacă tot am discutat despre câștiguri, atunci trebuie să știi că șansele sunt influențate de numărul de bilete pe care le achiziționezi. În plus, și numărul de jucători care participă într-o cameră de joc are o influență asupra posibilității de câștig. Să presupunem că joci într-o cameră în care sunt încă 9 participanți (în total sunt 10 jucători). În cazul în care fiecare dintre ei are un singur tichet, șansele sunt de 1:10; atunci când tu ai 10 bilete, iar ceilalți au numai unul singur, raportul de forțe indică 52% șanse de câștig în dreptul tău.

Sunt și cazinourile care le permit jucătorilor să vizualizeze numărul de bilete care sunt jucate într-o cameră. Aceasta reprezintă o informație utilă pentru jucător pentru că acesta își poate calcula șansele de câștig. Poate te întrebi care sunt șansele de câștig în cazul unui jackpot progresiv: atunci când joci într-o cameră cu puțini jucători, șansele de câștig sunt mari, dar valoarea jackpot-ului este mică. Jucând într-o cameră cu mulți jucători, jackpot-ul va fi mare, dar șansele de câștig vor fi scăzute. Camerele pline pe jumătate îți oferă cel mai bun raport câștig-participanți în privința jackpot-ului progresiv.

Șansele de câștig sunt mici la începutul jocului, dar cresc pe măsură ce jocul progresează și mai sunt doar câteva numere de extras. Acestea sunt influențate și de modele de bilet, pentru că platformele de casino recompensează acele modele care sunt mai complicate (în forma unor litere, de exemplu). Un alt aspect pe care dorim să-l lămurim este în privința raportului între RNG și jocul de bingo. RNG (random number generator) guvernează orice joc bingo, ceea ce înseamnă nu doar egalitate de șanse între jucători, ci și faptul că nimeni nu poate înșela sistemul.

Tipuri

Am tot amintit de diversele variante de jocuri de bingo online și de faptul că versiunile cele mai populare sunt cele cu 75, 80 și 90 de bile. Ți-m vorbit și despre faptul că jackpot-urile sunt fixe și progresive, iar anumite cazionuri de bingo România oferă și alte alternative, precum bingo cu 30 de bile sau jackpot-uri de tip Escalator sau Community. Este foarte important să îți alegi un joc care să se plieze pe stilul tău și să știi că poți chiar să folosești câteva strategii pentru a câștiga. În ciuda faptului că este un joc eminamente de noroc (RNG-ul este dovada supremă în aceste sens), la bingo poți să joci și-n mod strategic.

Vrem să-ți oferim câteva ponturi pentru cazul în care ești un fan al variantei de bingo cu 75 de bile. Sunt două strategii care merită menționate: Granville și Tippet. Pentru prima strategie la jocuri cu bingo ce au 75 de bile trebuie să-ți concentrezi atenția asupra achiziționării de bilete care au un număr egal de numere mici și mari, jumătate, numere impare și jumătate, numere pare. Nu uita că trebuie ca și numerele care se termină în 1/2/3/4/5/6/7/8/9 să fie prezente în mod egal pe cartonaș.

În ceea ce privește strategia Tippet, aceasta este legată de timpul de desfășurare a sesiunii de joc și numerele care sunt extrase. Sesiunile lungi rezultă în extragerea unor numere mai apropiate de 38, în timp ce sesiunile scurte rezultă în extrageri care sunt mai apropiate de numerele 1 sau 75. Cu toate acestea, indiferent de strategie aleasă, nu îți garantează nimeni că vei câștiga la bingo.

Înainte de a merge mai departe cu tipurile de jocuri de bingo, îți mai oferim câteva sfaturi care sperăm că se vor dovedi de ajutor atunci când joci online:

 • Alternează tipurile de bingo pe care le joci în cazinou – nu juca doar un anumit tip de bingo, cum ar fi cu jackpot progresiv ori fix, ci și jocuri cu premii mai mici, pentru că în acest mod îți vei îmbunătăți nivelul de experiență.
 • Profită de biletele care se vând la jumătate de preț sau de ofertele promoționale, în care primești un bilet gratis dacă achiziționezi unul sau unul gratuit la două tichete cumpărate.
 • Nu juca pe mai multe fronturi – chiar dacă ai activate funcția Auto Daub este recomandat să urmărești camera de bingo pe care ai ales-o și să nu te aventurezi în mai multe camere de joc simultan.
 • Gestionează-ți în mod corespunzător bugetul pentru că este indicat să nu consumi mai mult de 5% din acesta în cadrul unei sesiuni.

Bingo este un joc care se bazează pe RNG, ceea ce înseamnă 100% noroc. Nu te gândi că bilele care sunt extrase pot fi influențate de orice altceva decât hazard. În schimb, folosește cele două strategii despre care ți-am vorbit și studiază variantele de jocuri bingo. Fiecare vine cu anumite avantaje, așa că trebuie să le cunoști cât mai bine pentru a profita de ele. Desigur, nu uita că experiența vine din practică, iar cazinourile de top chiar le oferă jucătorilor începători ocazia de a juca gratis pentru o anumită perioadă de timp. Așa că, alege-ți un cazinou cât mai avantajos din acest punct de vedere!

Bingo-90 (versiunea britanică)

Este una dintre variantele de bingo online în care grila are 9×3 câmpuri (27 de spații, dar numai 15 conțin numere) și se câștigă jackpot-ul cu 15 numere. Varianta oferă câștig atât pe o linie, cât și pe două linii (oricare linie, dacă nu se prevede altfel), precum și la full house (toate cele 15 numere marcate). Despre joc se spune că este unul destul de vechi (de prin anii 1900), fiind considerat o variantă clasică de bingo. Este preferat de jucătorii din Europa (Marea Britanie) și mai puțin de cei din America care sunt fani declarați ai variantei cu 75 de bile.

Bingo-75 (versiunea americană)

Alternativa de jocuri cu bingo preferată de jucătorii americani, cu o grilă 5×5, în care sunt 24 de numere, iar restul, spații goale. Pe fiecare bilet este scris B-I-N-G-O, numerele fiind imprimate sub aceste litere, pe rândurile specificate. Rațiunea pentru care s-a procedat în acest mod este legată de faptul că la extragerea bilelor se va comunica atât numărul, cât și litera aferentă rândului pe care este localizat acesta. Avantajul este că dacă ai funcția Auto Daub activată, nu o să ai niciun fel de probleme, pentru că se va marca totul în mod automat.

Chiar și-n privința câștigurilor există diferențe în comparație cu varianta de 90 de bile, în sensul că se câștigă nu doar pe 1 sau 2 linii și Full House, ci și pe 3 și 4 linii. Linia 1 va oferi câștiguri atât pe orizontală, cât și pe verticală și pe diagonală.  Ceea ce nu se întâmplă în cazul liniilor 2, 3 și 4, unde se câștigă numai pe orizontală. Partea de Full House rămâne aceeași, adică trebuie să ai toate numerele bifate pentru a câștiga (24 de numere). Interesant de remarcat este faptul că numerele sunt grupate în grupuri de câte 15 (de exemplu, B1-15, G 46-60 sau O 61-75).

Bingo-80

Această versiune de bingo are o grilă 4×4, cu 16 numere, restul fiind spații goale. Se poate câștiga cu o singură linie (oricare linie, pe verticală, orizontală, diagonală ori prin marcarea colțurilor sau a colțurilor de mijloc), 2 linii sau 3 linii. Desigur, se va câștiga și cu Full House, adică toate cele 16 numere bifate pe bilet. În cazul câștigării premiului cu 2 sau 3 linii, acestea trebuie să fie pe verticală pentru a obține banii.

Unde să joc Bingo online?

În acest moment, cazinourile românești licențiate se limitează la o ofertă care este axată pe jocurile tradiționale de masă, sloturi, live casino și loto. Doar două platforme online de bingo România sunt disponibile pentru jucătorii români, așa că o să analizăm oferta acestora. Dacă îți dorești să joci bingo online în diverse variante (inclusiv bingo cu 30 de bile), îți recomandăm și oferta cazinourilor internaționale care permit accesul jucătorilor români.

Variantele de jocuri cu bingo care oferă jackpot-uri fixe au loc în camerele Fairway, The Arena, All Stars, Grand Slam și The Podium și se câștigă cu 52, 53, 54, 55, 56 sau 58 de bile strigăte. În cazul jackpoturilor progresive sunt disponibile jocuri de bingo cu 75 de bile, variante de 75 de bile și 90 de bile. Programul de loialitate al acestei platforme de bingo online România este unul foarte atractiv pentru jucători.Vlad Cazino dispune de o ofertă care include șapte săli pentru turneele de bingo, cu jocuri tematice (Halloween) sau standard (Galeria 90 Strip, Garajul, Recreație 75 Var, Bârlogul 75, Valea Liliecilor 90 Speed și Salonul Festiv 90). Variantele de jocuri bingo sunt cu 75 și 90 de bile, dar și cu jackpot fix și progresiv. Cazinoul derulează și turnee care oferă drept premii rotiri gratuite pentru secțiunea de sloturi.

Este vorba despre un sistem de premii care implică obținerea de către jucător a unor rotiri cu premii garantate la roata loialității. Pentru a atinge un nou nivel jucătorul trebuie să achiziționeze bilete și să joace cât mai mult. De asemenea, jucătorilor le sunt oferite premii dacă participă la jocurile chat, promoții cu bilete gratis și posibilitatea de a obține un premiu special dacă mai au 1 sau 2 numere până să câștige.

Fiind vorba despre același grup care operează platforma Vlad Cazino, Unibet dispune de o ofertă asemănătoare. Diferența se face în privința camerelor cu jackpoturi, aici fiind prezente sălile Grand Prix și The Pitch. Unul dintre lucrurile care trebuie remarcat este legat de prețul de achiziționare al biletelor, care începe de la 0, 25 Lei pe bilet.

Sunt desfășurate promoții cu bilete ce au prețul redus la jumătate sau un bilet gratis la 1 sau 2 bilete cumpărate. Jackpoturile sunt progresive și dublu progresive, iar în cazul anumitor turnee, prețul de achiziție pentru participarea la un jackpot progresiv începe de la 0,75 Lei.

Pe lângă turneele cu premii foarte mari sau misiunile pe care jucătorii de bingo trebuie să le îndeplinească pentru a obține avantaje, aceștia primesc acces gratis (pentru un termen limitat, de până la 14 zile) în secțiunea de bingo, dacă abia s-au înregistrat. Sunt derulate jocuri de tipul 1TG/2 TG (unul sau două bilete până la bingo), roll on bingo, Fair 4 All (participanții sunt limitați în privința numărului de bilete pe care le pot achiziționa) și BOGXF (la achiziționarea unui bilet, jucătorul primești un număr de “x” bilete gratis).

Pentru că bingo este unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de noroc online la nivel internațional, jucătorii români își pot testa abilitățile jucându-l și pe platformele externe de cazinou. Aceștia pot să încerce mult mai multe variante în comparație cu oferta de bingo România. De exemplu, aceștia au la dispoziție variante cu 30 sau 80 de bile, nu doar 75 sau 90 de bile. În plus, anumite site-uri de cazinou oferă și variațiuni speciale de  bingo, precum Joker Bingo.

Cum încep să joc

Cum încep să joc Bingo?

Orice joc bingo cu potențial de câștig va începe cu alegerea unui cazinou de top. Trebuie să te înregistrezi pe site pentru a fi posibil să joci pe un site care îți oferă și acest tip de jocuri. Selectarea platformei de bingo online trebuie să ia în calcul câteva criterii, printre care se numără cele legate de experiența oferită jucătorului, de securitate, corectitudine și, desigur, de jocurile de bingo. Haide să detaliăm puțin, astfel încât să poți opta pentru un cazinou care să-ți ofere cea mai bună ofertă de variante bingo:

 • Siguranță și corectitudine – un site de cazinou care dispune de licență ONJN sau este autorizat într-o jurisdicție internațională poate fi accesat cu încredere de către jucători. Securitatea cazinoului se referă la site în sine, care trebuie să fie criptat, la folosirea de software licențiat, la metodele de plată care trebuie să fie garantate de către furnizori și la companiile care oferă aceste jocuri bingo. Jocurile trebuie verificate de către un laborator independent de testare astfel încât să asigure 100% corectitudine, pentru că în acest fel este garantată egalitatea în șanse a participanților la joc.
 • Experiența oferită jucătorului – variantele de bingo care sunt disponibile, celelalte opțiuni de jocuri, designul site-ului, aplicațiile concepute pentru jocul de pe mobil, precum și avantajele care îi sunt oferite acestuia la nivel de bonusuri și campanii promoționale sunt aspecte care influențează alegerea cazinoului.
 • Reputația platformei cu jocuri de bingo – nu toate cazinourile sunt orientate către client și satisfacerea nevoilor acestuia în privința unor aspecte legate de asistență clienți, retragerea banilor și limitele impuse pentru încasarea câștigurilor. De aceea, viitorul cazinou de bingo trebuie să fie unul care să dispună de o bună reputație printre jucători, să asigure cele mai rapide și avantajoase servicii de asistență și să se îngrijească de buna derulare a procedurii de retragere a banilor.
 • Secțiunea de bingo – sunt de apreciat platformele care oferă nu doar multiple variante de bingo online, ci și cele care le prezintă jucătorilor posibilitatea de a cumpăra bilete cu preț redus. În plus, site-urile cu jackpoturi progresive, cele cu jackpoturi comune, roll on-uri și mini-turnee trebuie luate în calcul de către jucătorul de bingo.
 • Prețurile biletelor – este un aspect care influențează alegerea unui cazinou prin prisma faptului că platformele care oferă prețuri mici de achiziție, chiar și în cazul variantelor cu jackpot progresiv, sunt de preferat celor care oferă prețuri mari la achiziție și fonduri mari de premiere. Cu cât sunt mai avantajoase prețurile de cumpărare a biletelor, cu atât poți juca bingo pe termen îndelungat.

Dacă te-ai decis asupra cazinoului, următorul pas este să te înregistrezi, ca mai apoi să îndeplinești condițiile legate de verificarea identității și realizarea unei depuneri. Ulterior acestei etape îți poți selecta un joc bingo, fie prin căutare directă, fie prin accesarea secțiunii cu camere de bingo. În funcție de disponibilitatea ta poți chiar să începi cu un turneu de bingo, mai ales că ofertele cazinourilor îți permit să accesezi bilete la preț avantajos.

Cumpără bilete (mai ales dacă sunt promoții de tipul “jumătate de preț”, “1+1 gratis”, “2+1 gratis”), iar recomandarea noastră este să te orientezi către cartoanele care acoperă cât mai multe numere, nu doar anumite numere. Reține că anumite platforme limitează numărul de cartoane care pot fi cumpărate de jucător (pentru că un număr mai ridicat de bilete înseamnă mai multe șanse de câștig).

Bifarea numerelor de pe bilele extrase se realizează manual (ca la sălile terestre) sau automat (în cazul în care există opțiunea Auto Daub). În cazul în care sistemul de bifare este cel manual, atunci jucătorul trebuie să manifeste maximul de atenție în perioada de anunțare a numerelor. Atunci când numerele extrase se regăsesc pe cartonul tău (sau pe unul dintre tichetele tale) poți apăsa butonul de Bingo pentru că înseamnă că ai câștigat.

Jocul de bino online este simplu, nu trebuie să cunoști foarte multe reguli și este potrivit pentru orice jucător major. Alege-ți cazinoul, varianta de joc pe care o consideri cea mai potrivită și bucură-te de rezultate. CazinoRo consideră bingo drept unul dintre jocurile care merită atenția unui jucător de casino. Bucură-te de câștiguri, dar înainte de orice simte-te bine și distrează-te la maxim cu jocul de bingo!